top of page

Hoi. Ik ben Lambert Drissen.

 

In 1992 wilden wij een hond aanschaffen maar wisten nog niet welk ras onze voorkeur had. Na veel gelezen te hebben kwamen we tot de conclusie dat een Belgische herder het beste bij ons paste. Met onze Tervuerense herder Rebbel hebben we alleen een puppy cursus gevolgd. Achteraf veel te weinig omdat ze heel wat meer in haar mars had. Na het overlijden van Rebbel hebben we een tijdje gewacht voor het aanschaffen van een nieuwe hond.

Uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen. De keuze was snel gemaakt toen we een nieuwe hond wilde. Het moest toch weer een Belgische herder worden. Deze keer kozen we voor een groenendaeler, Skoj genaamd. Deze keer wilde we meer gaan doen en al snel kwamen we uit bij Sjakie's hondenclub Horst (voorheen hondenschool Waki).

Momenteel doe ik met Skoj GG en apporteren.Na twee jaar bezig te zijn met Skoj hebben we besloten om er nog een bij te nemen. Ook dit is een groenendaeler, Nova. En inmiddels is er ook een derde bij, een border collie, Baely. Ook met deze 2 wordt flink gewerkt. Zij doen ook GG en apporteren. Het zijn echte werkhonden die het fijn vinden om met het baasje bezig te zijn. Door het trainen met mijn honden en het kijken naar de anderen in mijn groepen heb ik inmiddels zoveel ervaring op gedaan dat Jack mij heeft gevraagd of ik wilde helpen met lesgeven. Bij O en O heb ik module A, gedrag en leerprincipes gehaald. Zo probeer ik mijn kennis nog meer te verbreden en te onderhouden. Dan kan ik mijn cursisten nog beter helpen bij hun opvoeding en training.

 

 Sjakie's Hondenclub Horst

bottom of page